Kövess minket!

Karrier

Szakembert, munkát keres? Segít a Médiapiac!

Júniustól együttműködik a HR Portál és a Médiapiac szaklap. Szakportálunkon, a mediapiac.com-on több száz olyan álláshirdetés vált elérhetővé, amelyeket a hazai médiapiac (tévék, rádiók, online és print kiadók, out of home cégek), a reklám- és médiaügynökségek, marketing és PR-szektor munkaadói adtak fel.

Az álláshirdetések nemcsak címlapunkon (jobb oldalt az “Állás” dobozban) és karrierrovatunkban, de aloldalunkon, a mediaallas.hu-n is elérhetőek, kereshetőek.

Egy gyors regisztráció, és magára szabhatja az oldalt, beállíthatja, hogy „riassza” a rendszer, ha az ön képzettségének, tapasztalatainak megfelelő állást hirdettek meg. Még ahhoz is hozzásegítjük, hogy az ön lakhelyéhez a legközelebbi munkát találja meg!

A munkaadói oldal számára pedig azért lehet szerencsés választás, mert oldalunkat, hírlevelünket, Facebook-posztjainkat az a szakmai közösség olvassa nap mint nap, ahonnan éppen rekrutálni szeretne. Az álláshirdetését egyébként itt adhatja fel. Ha szeretné, hogy hirdetése kiemelt és hetekig szem előtt legyen, akkor tekintse meg erre vonatkozó ajánlatunkat.

Ezen felül hetente olyan elemzésekkel is jelentkezünk portálunkon, amely a szektor HR-ügyeit veszi górcső alá megvizsgálva, mely állásokra van kereslet, a cégek milyen típusú állásokat hirdetnek, milyen végzettségű, nyelvtudású, habitusú munkavállalókat keresnek.

Feltérképezzük a trendeket, megéri naponta visszanézni hozzánk!

Széles adatbázis

Az álláshirdetések a HR Portál által üzemeltetett állásgyűjtő oldal, az Állásportál adatbázisából kerülnek ki az oldalunkra. A HR Portál egy 2003 óta működő vertikális portál, piacvezető a maga szegmensében. A cégvezetők, a HR-munkatársak és a munkaadó által kedvelt oldalt naponta több mint 20 ezren keresik fel friss hírekért elemzésekért, blogbejegyzésekért. Az oldalcsoporton számos kalkulátort és iratmintát is megtalál.

A cég a konferenciapiacon is erős, 100 fő feletti szakmai találkozóknak, konferenciáknak is gazdája. Október 3-án például közös Employer Branding workshopot szervez a Médiapiaccal.

A szakma lapja

A mediapiac.com-ot és a márciusban teljesen megújult, 3.500 példányban terjesztett magazint a Médiapiac Kft. adja ki. A magazin eljut valamennyi jelentős médiumhoz és ügynökséghez, emellett a hirdetői oldal vezetői közül is sokan olvassák. A Mediapiac.com oldalt havonta átlagosan 75.000 egyedi látogató keresi fel, napi hírlevelét 2.600 címzett kapja meg.

Ezenfelül a Médiapiac évente három nagykonferenciát szervez: az év első felében kerül megrendezésre a szektort leginkább foglalkoztató témára fókuszáló Megoldókulcs, amely idén a GDPR-ral és a szerzői jogi reformmal foglalkozott. A több száz főt vonzó tavaszi Médiapiac a média és a marketingkommunikáció aktuális trendjeit foglalja össze. Ősszel a Digitália elsősorban a technológiai fejlődésnek a kommunikációs szektorra gyakorolt hatásával és az új lehetőségek hatékony kihasználásával foglalkozik. Idén a Médiapiac újabb szakmai rendezvényekkel, workshopokkal bővíti kínálatát.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom