Kövess minket!

Karrier

Nagyágyút igazolt a BKF

Új vezérigazgatóval erősít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, mely a telekommunikációs iparágból is jól ismert, közgazdász végzettségű Pál Gábort kérte fel a feladatra.

Május elejétől új vezérigazgató, Pál Gábor vette át a főiskola operatív irányítását a pozíciót eddig betöltő Kiss Pál Istvántól – értesült a Mediapiac.com. (A rektor változatlanul dr. Vass László maradt.)

Az információt megkeresésünkre a BKF-en is megerősítették.

A 43 éves Pál Gábor (képünkön) 1993-ban szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy és Logisztika szakirányain.  Pályafutását az N-N Magyarországi Biztosítónál (a mai ING) kezdte mint biztosítás matematikus, majd kontroller. Egy évvel később a Westel 900 csapatában pénzügyi elemzőként, majd treasury menedzserként vállalatfinanszírozási kérdésekért és üzleti tervezésért felelt, majd később a teljes pénzügyi területért felelt igazgatói minőségben az akkor már T-Mobile-lá átkeresztelt távközlési cégben. 2006-ban, miután a vállalat beolvadt a Magyar Telekomba, a megalakuló lakossági üzletág stratégiai és gazdasági igazgatója lett. A Telekomnál történt újabb átszervezést, az üzletági struktúra megszüntetését követően 2010-ben akvíziós stratégiáért és a  nemzetközi valamint hazai IT és média leányvállalatokért felelős igazgató lett a cégcsoportnál. Ezzel összefüggésben számos MTelekom-érdekeltségű cég igazgatóságának és audit bizottságának volt hosszabb-rövidebb ideig tagja. Munkái mellett Pál nemzetközi MBA végzettséget is szerzett 2008-ban a CEU és a Purdue University (Indiana) közös képzésén. Az elmúlt 7 évben a Budapesti Corvinus Egyetemen a Piacelemző szakirány hallgatóinak tartott Piacszerkezetek II néven kurzust.

Kiss Pál István 2007 januárjától volt a BKF vezérigazgatója. Úgy tudjuk, stratégiai igazgatóként változatlanul az intézménynél marad.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola egyébként éppen tegnap ünnepelte fennállásának 11. születésnapját. A korábban a Heller Farkas Turisztikai Főiskolát is akviráló, rendkívül dinamikusan növekvő magániskola hallgatóinak létszáma mára már mintegy 7200 főre duzzadt.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom