Kövess minket!

Karrier

Előléptetések és új szakemberek a Viacomnál

Két új kolléga mellett a cég több, aktuális programing és marketing területeket érintő előléptetésről is beszámolt.

Fekete Attila

Két új kolléga kezdte meg munkáját a Viacom International Media Networks (VIMN) budapesti régiós központjában: Fekete Attila Head of Affiliate Sales pozícióban dolgozik augusztustól és az Affiliate csapat vezetőjeként feladata a régió országaiban a Viacom csatornáinak értékesítése a műsorterjesztő partnerek részére. Attila ezt megelőzően az Antenna Hungáriánál és a TV2-nél dolgozott különböző értékesítő és vezető pozíciókban.

Lovas Levente Head of Digital Media pozícióban tevékenykedik júliustól a cégnél. Ezt

Lovas Levente

megelőzően a Vodafone digitális tartalom- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó szakembere volt. Levente az elmúlt 10 évben telekommunikációs digitális tartalom- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozott. Viacomhoz csatlakozásának fő célja, hogy a Digital Media Osztály vezetőjeként a klasszikus televíziózás mellett a digitális szolgáltatások még szélesebb körben juthassanak el a felhasználókhoz, tévénézőkhöz. Az új szakemberek a Harsányi Gábor, kereskedelmi igazgató által irányított Kereskedelmi Osztályt erősítik.

Az alábbi előléptetések szeptembertől lépnek életbe a Viacom szervezeti struktúrájában:

Szalai Kata

Szalai Kata, aki eddig a zenei és ifjúsági szórakoztatócsatornák (MTV és VIVA) Program Planning Managereként dolgozott, szeptembertől Program Director lesz és az MTV és VIVA márkák mellett az újonnan indított Paramount filmcsatornáért is immár igazgatói szinten felel. Az említett csatornák menedzselése mellett a programakvizíció, valamint a kutatás felügyelete tartozik majd a feladatai közé.

Lakinger József a Viacom régiós marketing és kommunikációs igazgatói posztja mellett a

Lakinger József

VIMN több kelet-európai országban is piacvezető gyermek televíziós márkájának, a Nickelodeonnak a Brand Development Director pozícióját is betölti.

Öskű Ambrus folytatja majd feladatait a Comedy Central és a Comedy Central Extra berkein belül a közép-európai régióban, biztosítva, hogy a csatornák üzleti stratégiája megvalósuljon.

Aleksandar Ivanovic, az eddigi Business Development Analyst pozícióból Business Development Managerré lép elő.

Temesvári Marietta, aki három éven keresztül a Content Director, Music&Youth and Entertainment Brands pozícióban dolgozott, szeptembertől távozik a cégtől.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom