Kövess minket!

Karrier

Baráth Andrea személyében új marketing igazgató érkezik a Central Médiacsoporthoz

2018 márciusától Dr. Baráth Andrea látja el a cégcsoport marketing igazgatói feladatait, aki a Procter & Gamble-tól érkezik a Central Médiacsoport menedzsmentjébe. A jövőben az új vezető kiemelt feladatai közé tartozik a termékportfolió marketing stratégiája mellett a Central Médiacsoport tudásmenedzsment rendszerének fejlesztése is.

Dr. Baráth Andrea személyében tapasztalt vezető kerül a Central Médiacsoport újonnan kialakításra kerülő csoportszintű marketing igazgatói posztjára. Munkájára a szakmai kíváncsiság, és az ebből fakadó folyamatos kísérletező kedv a jellemző, kiterjedt gyakorlati tudással rendelkezik marketing és innováció menedzsment területeken. Korábbi munkája során hatékonyan ötvözött online kommunikációs, e-kereskedelmi, és üzletfejlesztési eszközöket négy kontinens online FMCG piacai stratégiájának felépítésében és sikeres működtetésében.

 

Jelenlegi kinevezése előtt 11 évet töltött a Procter & Gamble-nél, ahol pályakezdőként elhelyezkedve került először a cégcsoport budapesti majd regionális, genfi irodájába. Onnan hét évvel később a Cincinnati központba, ahol Globális Háztartási Vegyiáru Digitális Üzletágvezetőjeként sikerrel tervezte meg, és építette fel a háztartási termékcsoport portfóliójának globális online stratégiáját és e-kereskedelmi rendszerét. Dr. Baráth Andrea egy korábban tradicionálisan offline gondolkodású FMCG termékportfoliónak épített az elmúlt öt évben globális online stratégiát. Ennek az e-kereskedelmi tevékenységnek kritikus szerepe volt a P&G háztartási termékcsoport üzleti modelljeinek sikeres megújításában.

 

A Central Médiacsoport nyomtatott kiadványai a hazai médiapiac meghatározó magazinjai, több közülük igazi családtag a magyar háztartásokban. Online kiadványaink is megkerülhetetlen vezetők saját szegmenseikben. Nagyon komoly szakmai tudás áll az erős, karakteres, tradicionális márkák mögött. Ez a tudásbázis az, amit piacvezető szerepünket megtartva fogunk továbbépíteni a jövőben is.

Andreától azt várjuk, hogy az egyre turbulensebbé váló médiapiaci környezetben szerkesztőségeinkkel együttműködve vegyen részt az előttünk álló építkezés megtervezésében, és vezesse azt marketing, és üzleti intelligencia oldalról.”

– nyilatkozta Mészáros Kinga, a Central Médiacsoport stratégiai vezérigazgató-helyettese a kinevezés kapcsán.

„Az innovációs lehetőségek folyamatos keresése és a kísérletezés olyan univerzális vezetői értékek, amik nélkül a piacok változását stratégiai szinten lehetetlen lenne irányítani, mindegy, hogy milyen szektorról, vagy termékről beszélünk. A marketing sosem volt izgalmasabb és komplexebb terület, mint napjainkban. A hagyományos kommunikációs eszközök mellett elengedhetetlen a digitális eszköztár folyamatos stratégiai fejlesztése.

Az üzleti modellek megújításának egyik legfontosabb kihívása, hogy minden változtatással üzleti értelemben is értéket teremtsünk; fenntartsuk, és erősítsük az adott üzletág jövedelmezőségét. Számomra ez a siker mércéje.”

–mondta el Baráth Andrea.

 

A Central Médiacsoport marketing igazgatója marketing – termék mátrix szervezeti struktúrában támogatja jövőben a Central kiadvány-portfoliójának marketing munkáit, valamint irányítja a cégcsoportos márkaépítési feladatokat.

 

 

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom