Kövess minket!

Karrier

A Müpától igazolt marketing vezetőt a BOOKR Kids

Fazekas László közel 4 és fél évig vezette a Müpa digitális marketing csapatát, ahol a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál digitális marketing tevékenységéért ugyancsak felelős volt.

„Eddig nem volt nálunk dedikált marketing vezetői pozíció, azonban úgy éreztük, hogy elérkezett az életünkben az a pillanat, amikor ezen a területen is nagyobbat kell előre lépnünk és itt az ideje egy ütőképes marketing csapat felállításának. Ehhez pedig szükségünk van egy megfelelő vezetőre is. A kiválasztási folyamat kifejezetten hosszúra nyúlt, de úgy érezzük, hogy László személyében megtaláltuk a tökéletes szakembert a feladatra. Kiemelt feladatai közé fog tartozni többek között a B2C és B2B marketing stratégiánk megtervezése és koordinálása, a kommunikációs tevékenységünk vezetése, a nemzetközi sales aktivitásunk szakmai támogatása és a marketing csapat, valamint az ahhoz kapcsolódó munkafolyamatok felépítése” – fogalmazott közleményben Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója és ügyvezető igazgatója.

„Közel 4 és fél csodálatos évet töltöttem a Müpánál és örömmel mondhatom, hogy teljes mértékben kihoztuk a maximumot ez idő alatt a csapatból és a lehetőségekből. Mind szakmailag (5 arany, 8 ezüst, 7 bronz díj és 15 shortlist, M+ Lista Top10 kampánnyal és márkaként is), mind pedig üzletileg olyan eredményeket értünk el, amire mindig örömmel és büszkeséggel tekintek majd vissza. Megnyugtat, hogy egy hatékonyan működő, lelkes és képzett csapatot hagyok magam után, akiknek a vezetése bárki számára élményt jelent majd. Nehéz döntés volt, amikor a váltás mellett döntöttem, de a BOOKR Kids, amellett, hogy mint márka és mint termék nagyon közel áll hozzám és nagyon hiszek benne, olyan kihívások elé állít az elkövetkező időben, amik kifejezetten izgalmasak és motiválók számomra. Szerencsésnek tartom magam, hogy Dorkától olyan szintű bizalmat és önállóságot kapok majd, amire meglátásom szerint minden marketing vezető vágyik. Mióta ebben a szakmában dolgozom, szinte mindig építenem kellett csapatot vagy divíziót. Itt most újra egy építés előtt állok és energiával telve indulok neki az útnak” – árulta el Fazekas László, a BOOKR Kids újonnan kinevezett marketing vezetője.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom